Igår var inlägg 50 av 100. Och när jag antog denna utmaning så trodde jag att det skulle vara mycket svårare än det var. Tack vare all feed-back och kommentering så har jag fått ny glöd efter varje inlägg. Så nu kör vi 50 till : )

Wow! vad ett litet infokort kan göra
Häromdagen fick jag höra att detta lilla info-kort ”räddade livet” på en familj. De var på väg att bli vräkta av en granne som stört sig så mycket på familjen som har ett barn med ADHD. Tack vare kortet kunden grannen läsa på och faktiskt förstå. Och det räddade hela situationen. Många tror att det är dålig uppfostran och att föräldrarna inget gör.
Sanningen är den att har man barn med ADHD gör man så mycket hela tiden, och stor del av tiden går åt till att välja sina strider.

infokort3-ADHDHär finns en länk till en pdf-fil om du vill trycka upp egna visitkort»

Här är också en länk till Vistaprint om du vill trycka upp några»

Bakgrunden till kortet:
Jag fick tips av en mamma jag känner, Kim, som hade hittat ett engelsk kort och undrade om det fanns några svenska. Jag hittade inga, så jag gjorde helt enkelt ett eget. Jag har gjort översättningen själv.

Infokortet är avsett att användas för att hjälpa föräldrar/anhöriga/närstående som tycker att de alltid måste förklara sitt barns beteende till andra. Hoppas att det kan hjälpa lite. Det är bara att använda och skriva ut, dela ut till de tycker behöver få veta. Kanske på restaurangen, teatern, bion eller till skola och fritidsledare.

Denna text får kopieras och skrivas om och användas precis hur du vill.
Det finns två kort – här är det första jag gjorde. Sedan efter flera reflektioner från er läsare har jag nu gjort ett nytt. Tyck gärna till och nämn din favorit. Kan du motivera varför vore det toppen för mig : )

Det här kortet ”räddade nästan livet” på en familj. Kanske kan det hjälpa en till?