Nu skall jag presentera två tjejer som jag är sjukt imponerad av: Ann-Sofie och Frida. De har under senare delen av våren ägnat sin tid åt att göra sitt examensprojekt på Jippieserien. Jag är djupt hedrad. Det har resulterat i en film som du kan se ur två perspektiv; Victors och en vuxens, det vill säga, mitt.

examen

”Vi tycker att det har varit jätteroligt och spännande att få jobba med Jippieserien och Jessica under vårt praktiska examensprojekt! Användartester har gjorts och vi har fått insyn i hur man med hjälp av multimodal media har kunnat anpassa designen till Jippieseriens målgrupp på ett effektivt sett. Vi hoppas att filmen kommer användas väl och uppskattas.”

Presentation om Ann-Sofie Larsson
Mina stora intressen grafisk design och interaktionsdesign. Att designa för och med människor är inspirerande och utmanade. Via min utbildning har jag lärt mig att behärska många olika verktyg för att genomföra projekt från idé till slutprodukt. Nu efter examen ser jag fram emot att fortsätta min utveckling inom detta område

Mejl: annsofie.ch.larsson@gmail.com
Tel: 070 324 33 31

Presentation om Frida Persson
Min stora passion i livet är att skapa! Grafisk design, formgivning, illustration, webb och film är något som jag brinner för! Arbetet bakom en design är något som intresserar mig! Jag gillar att hitta det stora i det lilla och att anpassa en design utefrån en målgrupp. Utmaningar är något som jag älskar, eftersom det är då jag utvecklas och jobbar som bäst!

Efter examen hoppas jag på att få möta nya utmaningar och människor inom området och att få jobb på ett spännande företag med en bred kompetens. Jag är för närvarande väldigt öppen med vad jag skulle kunna jobba med, men reklam, media och kommunikationsbyråer intresserar mig mycket!

Webb: www.fridasportfolio.com
Mejl: friidaa_persson@hotmail.com
Tel: 076 108 83 28


Uppdelning av arbetsuppgifter
I detta projekt har Frida skapat filmen om Victor och Ann-Sofie har skapat filmen för föräldrar. Idé och planering har dock skett gemensamt.

Om skolan
Södertörns högskola har funnits sedan 1996 och är beläget i Flemingsberg, Huddinge kommun i Stockholms län. Högskolan bedriver utbildning och forskning inom humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap och teknik. Ungefär 13 500 studenter studerar på Södertörns 350 kurser och drygt 60 program.

Om linjen IT, Medier och Design
IT, Medier och Design är en av Söderörns mest sökta linjer.
Programmets huvudområde är Medieteknik och Informatik och innehåller kurser från internetpublicering, grafisk design, ljud och rörlig bild, interaktionsdesign, programering och datormodellering till hur medie- och informationstekniken påverkar individ och samhälle. Mycket av arbetet sker i project i grupper där olika metoder till framtagning av design utövas. Projekten efterliknar ofta yrkeslivet där det till stor del handlar om att kunna interagera och samarbeta med andra människor. Projektledning har även varit en stor del av utbildningen och finns även som en krus.

Kurser som ingår:

• Introduktion till medieteknik
• Grafisk design
• Internetpublicering
• Interaktinsdesign
• Dynamiska webbplatser
• IT för individer, organisationer och samhälle
• Introduktion till programmering
• Människa-datorinteraktion
• Databaser, modellering och webbgränssnitt
• Ljud och rörlig bild
• Dynamiska webbplatser
• Introduktion till medieteknisk forskning
• Svenska och retorik
• Vektorgrafik och animation
• Design, innovation och kreativitet
• Projektledning
• Vetenskap, teori och metod
• Kandidatuppsats (Medieteknik)
• Praktik
• Praktiskt examensarbete


Vill ni anställa dessa tjejer så kontakta mig för referens – missa inte att anställa dessa två: )

Se Jippiefilmen här »
OBS filmen är gjord i flash och fungerar inte på iPads och i iPhones.