Victor har haft problem med läsförståelsen i skolan…eller så har skolan haft problem med Victor i läsförståelsen… Ibland vet man inte vad som kommer först, hönan eller ägget.
Victor har i alla fall inte kunnat motivera sig till att fullfölja uppgifterna i läsförståelsen. Dessutom har lärarna (det finns två) ändrat på vad som gäller – lite så där från gång till gång. DET funkar inte. Men Victor vet råd, han har gått till rektorn och berättat och så har de tillsammans bestämt om.
Jag har försökt motivera Victor på många sätt. Bland annat har jag sagt till honom att det är egentligen inte så viktigt VAD han lär sig, utan mer HUR man lär sig, det vill säga studieteknik. Jag vet ju också att han vill jobba med programmering, som det är nu i alla fall, och då har vi pratat om KTH (Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm). Och där vill han gå. Jag har nämnt att vill man komma in på KTH då räcker det inte med att vara toppen utan man måste ha studieteknik också, för annars kan man inte tillgodogöra sig det man lär sig.

I går morse, innan skolan, sa min son till mig följande:
– Mamma, jag har bestämt mig för att inte bry mig om läraren i läsförståelsen. Jag skall göra det som krävs. För jag vill ju gå på KTH när jag blir stor.

WOW!!!! Han hade faktiskt lyssnat, och tagit ett stort eget beslut, som handlar om hans framtid.