På torsdag, 2 januari 10.30, kommer jag att vara med i P4 Radio Stockholm med Henrik Olsson. Det vi kommer prata om handlar om hur man kan säga Jippie om en diagnos.

Jag vet att det finns många som tycker att det är förfärligt att jag säger Jippie om ADHD,  inklusive inköpsavdelningen på Riksförbundet Attention som tyckte boken var alldeles för positiv. Jag uppfattar kritiken som att jag på något sätt förringar svårigheterna med ADHD. Men jag tar ADHD och dess funktionsnedsättningar på fullaste allvar så det är inte därför jag säger Jippie. Jag säger Jippie till diagnosen för att nu kan man äntligen välja ut rätt verktyg. Man vill ju inte ha en rullstol om det är glasögon man behöver.
Lyssna gärna på torsdag och återkom gärna med synpunkter om inslaget.

Till dess – ha en god fortsättning och ett gott nytt år.

/Jessica Stigsdotter Axberg