Först ut i dag var Ananke som berättade, ur anhörigperspektivet, hur det ser ut för de som har OCD (Obsessive-Compulsive Disorder). Det kändes allvarligt och det är få idag som faktiskt känner till och förstår vad det, för den enskilde individen, verkligen betyder.  Efter mig var Signe Rudberg Selin med föreläsningen ”Respekt, kärlek & en massa humor”. Hon blandade sång och poesi – samt sin erfarenhet av att vara anhörig. Det var en gripande föreläsning. Det kändes på något sätt som att jag ”trängde mig in” med mitt happy potentialsnack. Men jag hoppas att det ger perspektiv för åhörarna.

Jag var lite pirrig inför min föreläsning ”ADHD dygnet runt” eftersom det var första gången jag körde på det nya temat. Så det blev lite av en generalrepetition idag.
Just tiden för mig är jättejobbig – jag har liksom ingen känsla för tid. Men jag hade tio bilder och skrev i anteckningsläge vilken tid jag bör befinna mig på för att hålla takten. Bild 3  – ca 9 min, bild 4 – ca 12 min osv. Inte prata för fort, och inte sväva ut för mycket. Sedan hade jag en kvart med frågor på slutet – och det fullkomligt älskar jag. Det är då mötet med publiken sker. Det är då man får alla frågor som är viktiga för just de personerna. Då finns inte längre tid och rum… då får någon stoppa mig : )

Några bilder från föreläsningen:

 

Har ni missat att jag är Attitydambassadör så kan ni läsa mer om det här:
(H)järnkoll är en nationell kampanj som arbetar för ökad öppenhet kring psykisk ohälsa med målet att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiskt funktionssätt. Motorn i kampanjen är över 300 personer som berättar om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa.