Föreläsningar

Jag vill ADHD-frälsa världen. Jag tror att ökad förståelse för sin egen diagnos och från utomstående är avgörande för ett bra liv. Vi vinner alla på det. Min fritid spenderar jag med min familj och att jobba ideellt med frågor som handlar om funktionsnedsättningar, som tex ADHD. Jag är bland annat ordförande i lokalföreningen Attention Enköping/Håbo. Och har skrivit och illustrerat, ”Jippie, jag har ADHD” och ”Jag vill inte vänta”, som finns att köpa hos internetbokhandlare och här på sidan.

/Jessica Stigsdotter Axberg

Föreläsning för Skola
2,5 timmar+ 30 minuter frågestund

BLI AV MED DIN ADHDPANIK.

Tips och idéer till hur man bemöter barn med ADHD eller med problematik som påminner om ADHD. Jag svarar på frågor som: Vad är ADHD? Vad är Asperger? Vilka tecken finns det? Hur bemöter man föräldrarna? Vad kan du som lärare göra?

Jag kommer till er och berättar om mina erfarenheter och vad jag har lärt mig om bemötande mellan skola, barn och föräldrar. 2-3 timmar tar föreläsningen inklusive  frågestund och när ni går därifrån skall ni känna att ni kan skapa en förbättring och förändring med enkla medel.

DEL 1: ”ADHD. Och andra bokstavskombinationer”
Generellt perspektiv – de ”vanligaste” NPF-diagnoserna (NPF – NeuroPsykiatriska Funktionsnedsättningar) presenteras med dess skillnader. Mest fokus på ADHD och Asperger, men även genomgång av Tourette, OCD, DCD, CD, Dyslexi och Dyskalkyli.

bensträckare

DEL 2: ”Jippi, jag har ADHD!”
Personlig berättelse om hur vi familjen levde före ADHD-diagnosen och hur det blev efteråt. Sonen gick från att vara bråkstake till mönsterelev i skolan. Detta och hur man löser svåra situationer och konfrontationer berättar jag mer om. Jag ger tips hur man kan tänka/förhålla sig till barn (och vuxna) som har behov av större stöd och förståelse. Jag nämner även olika behandlingsmetoder och kort om mediciner.

Jag avslutar med en checklista som vi alla har nytta av att ha med oss när vi möter nya människor.

Föreläsningen kostar: 6 500:- exkl moms, i priset ingår båda Jippie-böckerna och en adhd- respektive asperger-affisch.

Boka mig en förmiddag eller en eftermiddag. Max antal deltagare 12. Boka via mail jessica@jippieserien.se eller använd nedanstående formulär.

———————————————————

Lunch-föreläsning – 20 minuter föreläsning
+ 10-20 minuter frågestund. Välj 1 eller 2.

1) Föreläsning som berättar kort om min ADHD-resa – och varför diagnoser är så viktigt. Mest fokus om ADHD. Strategier hemma och i skolan. Jag pratar också om flera diagnoser som ligger i närheten av ADHD-spektrat. Jag avslutar med en checklista som vi alla har nytta av att ha med oss när vi möter nya människor.

2) Generellt perspektiv – jag presenterar de ”vanligaste” diagnoserna och dess skillnader. Mest fokus på ADHD. Jag ger tips hur man kan tänka/förhålla sig till ”besvärliga och krångliga” barn och vuxna. Jag tar även upp frågan om medicinering eller inte. Jag avslutar med en checklista som vi alla har nytta av att ha med oss när vi möter nya människor.

 

Längre föreläsningar från 40 min till 1 timme

Föreläsning: ”Jippi, jag har ADHD!”
Sonens glädje och positiva bild på sin diagnos kom från fantastiskt stöd från vård och skola. Men också från oss i familjen som tidigt lärde honom om att se det som en tillgång och inte ett problem. Sonen gick från att vara bråkstake till mönsterelev i skolan. Detta och hur man löser svåra situationer och konfrontationer berättar jag mer om.

Föreläsning: ”ADHD. Och andra bokstavskombinationer”
Den här föreläsningen riktar sig till dig som inte vet så mycket om NeuroPsykiatriska Funktionsnedsättningar (NPF). Jag förklarar flera förkortningar inom NPF och gör en beskrivning av vad de olika diagnoserna innebär för personen och för omgivningen. Ger tips på hur man bemöter människor som man själv anser vara ”annorlunda” och hur man kan underlätta till dialog.

 

Vill du komma i kontakt med mig så använd nedanstående formulär.