Idag har jag inte tid att skriva så mycket eftersom det är Victors födelsedag. Idag fyller han 12 år och den tårta han önskade sig var rulltårta med hallon.
Här kommer recept på Hallonrulltårtan.
Receptet gäller för ca 8 bitar
Ingredienser
2 st ägg
1 1⁄4 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 msk vanillinsocker
1/2 msk vatten
Fyllning
250-300g frysta osockrade hallon
3 dl grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 275°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, och vik upp sidorna så att det blir stödkanter. Häll ned alla ingredienser och vispa till en jämn smet.
Bred ut smeten i långpanna och grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Håll noggrann koll.
Stjälp upp rulltårtebotten på sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Pensla kallt vatten på bakplåtspappret om det inte lossnar.
Vänta några minuter tills rulltårtan svalnat. Bred grädde och frysta hallon på 3/4 delar av ytan. När du sedan rullar ihop så kommer överflödet att skjutas framåt – alltså på den resterande tomma ytan.
Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret som ligger under.
Om du vill förbereda dagen innan:
Använd aluminiumfolie runt och baka in till en ”korv” och in i kylskåpet. Tag fram en halvtimme innan servering.
Tips!
Jag brukar alltid göra två när jag gör, och stoppar in den i frysen. Blir tokgott på sommaren om den inte riktigt tinat, lite som glass liksom : )